Uzaklaştırma Kararı Nasıl Alınır?

Ankara Boşanma davası avukatı,bu yazımızda Uzaklaştırma Kararı Nasıl Alınır? konusunu ele alacağız.

Uzaklaştırma Kararı Kimin Talebi Üzerine Verilir?

  • İlgilinin talebi
  • Bakanlık başvurusu
  • Kolluk başvurusu
  • Cumhuriyet savcısının başvurusu

Uzaklaştırma Kararı Nasıl Verilir?

Uzaklaştırma kararı en çabuk ve kolay ulaşılabilecek yer hakimi veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde kolluktan talep edilir. Kolluğun uzaklaştırma kararı verdiği hallerde bu en geç kararı aldığı günü takip eden ilk iş günü hakim onayına sunar. Yirmi dört saat içerisinde onaylanmayan tedbirler kendiliğinden kalkacaktır.

Uzaklaştırma kararı ilk olarak en fazla 6 aylık süre için verilebilir. Ancak talep halinde veya şiddet veya şiddet uygulanma tehlikesinin devam edeceğinin anlaşıldığı hâllerde re’sen verilen tedbirin süresi veya niteliğinde değişiklik yapılabilir.

Uzaklaştırma Kararı Nasıl Alınır? Uzaklaştırma kararı, korunan kişiye ve şiddet uygulayan kişiye tefhim veya tebliğ edilir. Uzaklaştırma talebinin reddi kararı ise sadece korunan kişiye tebliğ edilir. Uzaklaştırma kararının tebliğ ya da tefhim edilmemesi kararın uygulanmasına engel teşkil etmez.

Uzaklaştırma Kararına İtiraz Hangi Süre İçerisinde Nereye Yapılır?

Verilen tedbir kararına karşı tefhim veya tebliğden itibaren 2 haftalık süre içerisinde Aile Mahkemesi’ne itiraz edilebilir.

Uzaklaştırma Kararına Aykırılık Halinde Hangi Durumlarla Karşılaşılır?

Uzaklaştırma Kararı Nasıl Alınır? Uzaklaştırma kararına aykırı davranan kimse hakim kararı ile üç günden on güne kadar tazyik hapsine tabi olur. Aykırılığın tekrarı halinde bu süre on beş günden otuz güne kadardır. Ancak toplam süre altı ayı geçemez.

Uzaklaştırma kararı alınması durumunda herhangi bir hak kaybına uğramamak açısından uzman bir aile hukuku ve boşanma avukatı ile çalışmanız büyük önem taşımaktadır.

Ankara Boşanma ve Aile hukuku avukatı olarak müvekkillerimize her türlü hukuki desteği sağlamaktayız.

Boşanma davalarına bakan avukatlar, eşlerin boşanma sürecinde karşılaşabilecekleri zorlukları azaltmak ve hukuki süreci en az zararla atlatmalarını sağlamak için önemli bir rol üstlenirler. Boşanma davalarında avukatlar eşlerin yasal haklarını koruyan ve onların en iyi sonucu elde etmelerine yardımcı olan önemli bir destek konumundalardır. Ankara Boşanma Avukatı Av. Ayşenur Banu Pehlivan, boşanma davalarında müvekkillerine her türlü hukuki desteği sağlamaktadır.  Aile ve Boşanma hukuku alanında uzman avukatlarımızdan destek almak için irtibat numaralarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Telefon Numaralarımız
0312 945 26 38
+90 553 776 32 14